ūüéľ "Kuka pelk√§√§ prosesseja..." ūüéľ

Olen keskustellut viimeisen kahden kuukauden aikana lukuisten kasvuyritysten kanssa. Kasvuhan on siitä kiva vaihe yrityksen elämässä, että se tuo mukanaan onnistumisen elämyksiä, uusia kollegoita ja parhaimmillaan hyvinvointia yrittäjällekin.


Kasvu tuo silti mukanaan myös paljon muuta. Lisääntynyt henkilöstömäärä tuo tullessaan tarvetta tarkemmille HR-prosesseille ja -osaamiselle. Johtamisen ja yleisen tuen tarve lisääntyy. Asiakkuudenhoidon ja myynnin skaalautuvuuden haasteet iskevät tuulettimeen. Investointien suunnitteluun ja kasvun hallintaan (lue = kassan riittävyys) tulee vaikeuskerrointa pari napsua lisää.


Ylipäätään kasvu tuo tullessaan myös kiinnostusta jota on sekä toivottua, että myös ei-toivottua. Kaikki haluavat palasen kasvusta ja tarjoavat palveluitaan, joita heidän mielestään juuri sinun firmasi tarvitsee. Aktiivisen myynnin kohteena saatkin varmasti myös hyviä työkaluja ja ideoita käyttöösi, mutta samalla ajankäyttösi pirstaloituu entistä enemmän pois alkuperäisestä tekemisestäsi.


Olisko sulla vinkata joku hyvä hr-tyyppi auttamaan mua!?

Käymistäni keskusteluista lukuisat ovat tuoneet esille yllä mainitun kaltaisia kysymyksiä. Kasvu on tuonut eteen ongelmia, joita ratkotaan samaan aikaan kun kasvun seuraava vaihde pitäisi lykätä silmään. Ei hyvä!Rakastu prosesseihin

Jatkuvan kasvun taustalla on aina prosesseja. Ne ovat tunnetusti etenkin luoville persoonille myrkkyä. Itsekin inhosin niitä aikoinaan syvästi, kunnes epäonnistumisten kautta oli pakko tunnustaa tosiasiat. Minun oli pakko rakastua prosesseihin jos halusin menestyä.


Miksi luova markkinoinnin toimisto Unfair Lean Marketing kasvoi koronavuonna 2020 noin 25%, kun samaan aikaan suurin osa kilpailijoista oli henkitoreissaan? Koska (luovat) omistajat Taru ja Johanna päättivät rakastua prosesseihin ja satsata hyvissä ajoin niiden kehittämiseen. Sivutuotteena syntyi myös henkilöstön 98% trust index Great Place To Work-tutkimuksessa. Vai oliko sittenkään sivutuote? Taisi olla kaiken alku ja juuri.


Fiksu yrittäjä tai johtaja rakentaa toimintansa ennakoivan johtamisen varaan. Autan työssäni startupeja ja kasvuhaluisia yrityksiä keskittymään nimenomaan tähän osa-alueeseen. Mietimme yhdessä:

  • miten voimme varautua etuk√§teen kasvun mukanaan tuomiin haasteisiin

  • liinata olemassa olevat prosessit hyviss√§ ajoin

  • rakentaa myynnin ja markkinoinnin toimintamallit helposti skaalattaviksi ja

  • miten monistaa johtajuutta organisaatiossa, jotta yritt√§j√§ tai johtaja ei ole yksin kaikkien asioiden p√§√§ll√§

Yritys, joka johtajansa kautta uskaltaa antaa prosesseille mahdollisuuden ja rakentaa strategiansa ennakoivan johtamisen varaan, selviää seuraavastakin kasvuloikasta kuivin jaloin. Kunhan tätä prosessia ja toimintatapaa jaksaa toistaa uudelleen ja uudelleen, niin jalat pysyvät kuivina jatkossakin. Uskalla rakastua prosesseihin!


Kirjoittaja on strategi ja kasvuhaluisten yritysten paras ystävä Kollektiv Ventures Oy:ssä. Hän varaa kalenteristaan tasaisesti keskeytyksetöntä aikaa oman toimintansa ja yrityksensä prosessien kehittämiselle.


Tero Karinti

Yrittäjä, toimitusjohtaja

Kollektiv Ventures Oy

https://www.linkedin.com/in/terokarinti/

Puh. 040 931 1550
19 katselukertaa0 kommenttia