MUUTOS - työ työelämän peikko!

Päivitetty: 18. marras 2020

MUUTOS, tuo työelämän peikko. Yllättävän iso sellainen myös, mutta tuo peikko on taklattavissa. Johtajan osa muutosjohtamisessa ei ole se helpoin, mutta toteuttamalla muutamaa yksinkertaista periaatetta on mahdollista saada organisaatio syttymään muutokseen. Tässä on muutamia ajatuksiani siitä miten toimimalla viet muutoksen tehokkaasti läpi organisaatiossasi (jatkuu kuvan jälkeen):


❤️ Johda muutosta sydämellä ja rohkeasti, älä delegoi kokonaisvastuuta pois. Mene sinne etulinjaan ja sano suoraan mitä on edessä ja miksi. Älä jätä mitään pimentoon tai arvailun varaan. Sano kipeätkin asiat ääneen. Ne jotka uskovat asiaan, jäävät ja seuraavat.


👂🏻 Kuuntele ihmisiä ihan kaikilta organisaatiotasoilta. He sen tuloksen ja asiakaskokemuksen arjessa tekevät. Ota vastaan kiitokset ja kritiikki, mutta älä heilu vaan pysy kiinni visiossasi. Se luo luottamusta. Tunnista ja hyväksy, että muutos ei sovi kaikille. Kiitä pois lähtijöitä panoksesta, se on investointi tulevaisuuteen.


📢 Viesti, viesti ja vielä kerran viesti muutoksesta systemaattisesti. Kerro missä mennään, mitä on havaittu matkan varrella ja millaisia tuloksia on saatu aikaan. Muista kiittää myös matkan varrella onnistumisista!


🎁 Palkitse onnistuneesta muutoksesta ja sitoutumisesta. Ei vaadi aina mittavia taloudellisia panostuksia. Kasvoilla annettu kiitoskin riittää pitkälle!


That's it. Millaisia ajatuksia tämä herättää sinussa ja organisaationne tilannetta peilaten? Kommentoi alle tai ota yhteyttä niin sparrataan luottamuksella asiasta!


Tero Karinti

Toimitusjohtaja & kasvuhaluisten yritysten paras ystävä

Kollektiv Ventures

15 katselukertaa0 kommenttia